For å beskytte personopplysningene til ansatte, barn og foreldre går vi nå i gang med tofaktorautentisering i PBL Mentor Kidplan.

Dette betyr at i tillegg til brukernavn/passord, kreves det en kode i tillegg for å godkjenne påloggingsforsøket. Dette beskytter din Kidplan-bruker og passord, slik at det er helt trygt. Ditt personvern blir med dette også enda bedre ivaretatt. Koden er kun nødvendig første gang du logger på en ny enhet.

Når du skal logge på kidplan må du skrive inn ditt brukernavn og passord. Deretter trykk på logg inn.

Du kan nå velge hvor du ønsker å motta engangskoden som må benyttes ved førstegangs innlogging på enheten(e) du skal bruke.

På grunn av  kostnader knyttet til sms-utsending er dette default av for barnehager. Det betyr at man bare får opp epost som valg ved tilsending av tofaktorkode. Dette kan skrus på i innstillinger for barnehagen.

Inne på min profil kan man lage seg en firesifret pin-kode som den ansatte bruker for å låse opp Kidplan. Dette forenkler påloggingen for de ansatte. Når man har laget pin-koden må man skrive inn sitt personlig passord for å få lagret pin-koden.

Bytt bruker Her kan man bytte mellom ansatte som har logget seg på en enhet i barnehagen. Man logger seg inn igjen med å bruke enten passord eller pin-kode.

Lås Kidplan benyttes når man forlater enheten(PC, nettbrett, telefon), slik at andre ansatte kan raskt logge seg på via brukerlisten.

Om den ansatte skal logge seg ut finnes det to valg. Det er «glem meg» eller «logg ut». Velger man å logge ut med «glem meg» må man logge inn igjen med tofaktorautentisering. Velger man å logge seg ut med «logg ut» logger man seg inn igjen med brukernavn og passord.