Med PBL Mentor Kidplan er det lett å lage bildealbum. Klikk på «Bilder» i administrasjon panelet for å komme i gang.

Bildealbumene er kun synlige på tavla for ansatte og foreldre som er innlogget på hjemmesiden eller på foreldreappen. Det er også mulig å begrense tilgangen til et bildealbum avdelingsvis og gruppevis. Vi anbefaler at barnehagen lager flere små album fremfor store album. Små album fra flere ulike hendelser og aktiviteter gir foreldrene et innblikk i barnehagehverdagen, og gir en bedre brukeropplevelse når de blar seg gjennom albumene.

Gi albumet et navn og gjerne en kort beskrivelse. Velg hvilke avdeling(er) eller gruppe(er) albumet skal være synlig for. klikk så på «last opp bilder». Det er mulig å laste opp bilder fra pc, mobiltelfon eller nettbrett.

Hvis bildene kommer i feil rekkefølge etter opplasting kan du omorganisere dem ved å klikke på pil-ikonet og dra bildene dit du vil ha dem. Enkel bilderedigering (beskjæring og rotering) gjøres ved å klikke på blyant-ikonet på et bilde.

Det er mulig å sende pushvarsel til foresatte når albumet er opprettet.