Med PBL Mentor Kidplan er det lett å lage bildealbum. Klikk på «Bilder» i administrasjonpanelet for å komme i gang.

Bildealbumene er kun synlige på tavla for ansatte og foreldre som er innlogget på hjemmesiden eller på foreldreappen. Det er også mulig å begrense tilgangen til et bildealbum avdelingsvis og gruppevis. Vi anbefaler at barnehagen lager flere små album fremfor store album. Små album fra flere ulike hendelser og aktiviteter gir foreldrene et innblikk i barnehagehverdagen, og gir en bedre brukeropplevelse når de blar seg gjennom albumene.

Hvis bildene kommer i feil rekkefølge etter opplasting kan du omorganisere dem ved å klikke på pil-ikonet og dra bildene dit du vil ha dem. Enkel bilderedigering (beskjæring og rotering) gjøres ved å klikke på blyant-ikonet på et bilde.

Foreldrene kan bla i bildealbumene ved å klikke på «Bilder» i menyen på tavla. Under fanen «Nyeste bilder» vises alle bilder for avdelingen(e) de har tilgang til i kronologisk rekkefølge etter opplasting.