Beskrivelse av risiko

God hånd- og hostehygiene og renhold er viktige tiltak for å minimere sykdom på skolen. Hånd- og hostehygiene gjelder uavhengig hvilket nivå vi er på. Når det gjelder renhold blir det økte tiltak på gult og rødt nivå.
Temaet er ikke nytt for skolen, men vi har et økt fokus på dette og det er en prioritert oppgave som skolen må gjøre. Omsorg ovenfor elever kommer først. Under prøver vi å identifisere hvor det er risiko for at vi ikke følger våre rutiner, og hvilke tiltak iverksetter vi for å minimere denne risikoen.

Hånd- og hostehygiene:

  • Håndvask eller hosting blir ikke utført etter prosedyren. Manglende opplæring hos elever og ansatte.
  • Ansatte er ikke til stedet når de yngste elevene vasker hendene.
  • Flere elever har behov for nærhet/omsorg samtidig og det blir ikke mulighet å vaske hendene mellom hver nærhet/omsorg.
  • Blir tom for såpe og/eller alkoholbasert desinfeksjon eller tørkepapir
  • Utstyr er ikke tilgjengelig, for eksempel ute.

Bleieskift (hvis aktuelt)

  • Manglende og ødelagt utstyr

Renhold

  • Avvik i rutiner for tilfredsstillende renhold
  • Mangelfull opplæring av ansatte i gjeldende rutiner
  • Ikke tid til å gjennomføre renhold etter rutine/renholdsplan
  • Mangel på vaskemidler og utstyr

Fag

  • Kunst og håndverk, kroppsøving, mat og helse, og musikk
    • Deling av utstyr og manglende renhold.

Hvilke risikoreduserende tiltak gjøres i dag?

Hånd- og hostehygiene og renhold:

  • Vi har egen rutine for håndhygiene
  • Vi har utarbeidet egen renholdsplan i samarbeid med renholderne
  • Vi har egen rutine «Koronavirus» som beskriver spesifikke smitteverntiltak knyttet til koronaviruset
  • Vi har hengt opp plakater for håndvask og hostehygiene
  • Vi har såpe tilgjengelig ved alle vasker
  • Vi har alkoholbasert desinfeksjon tilgjengelig flere områder hvor vi ikke har såpe, deriblant ute.

Bleieskift

  • Vi sørger for at alt utstyr er i orden og tilgjengelig før ny skoledag starter
  • Vi følger rutine for «Håndhygiene».