For å gjøre en risikovurdering trykk deg inn på flisen Risikovurdering på forsiden. Du kommer nå inn i risikooversikten hvor alle risikovurderingene vil legge seg.

Velg +Risikovurdering for å gå til risikovurderingsskjemaet hvor du kan utføre selve risikovurderingen. Dersom dere vurderer risikoen som middels eller høy, er det ofte hensiktsmessig å legge til noen nye tiltak, for å minimere risikoen til lav. Trykk Lagre når risikovurderingene er utført.

Når alle tiltakene er utført, bør dere gå inn og vurdere risikograden på nytt. Kanskje vil dere se at risikoen nå er lav. Når dere redigerer en risikovurdering vil det dannes nye versjoner hvor dere kan gå tilbake å se på utviklingen av risikovurderingen. Dere vil finne tidligere versjoner under tannhjulet oppe til høyre.

Det er sjelden man eliminerer en risiko helt, derfor er knappen Avslutt risiko tonet ned. Dersom dere velger å avslutte risikoen, vil risikovurderingen forsvinne fra risikooversikten, og legge seg i rapportfunksjonen.

Tiltakene dere knytter opp mot risikovurderingen, vil legge seg i tiltaksplanen, på samme måte som tiltakene fra avvik.